cindymeun.reismee.nl

..It's been a while..

Time flies when you're having fun..er is alweer een maand omgevlogen sinds mijn laatste post! Nog erger, ik zit alweer op de helft...bah! En het allerergste;: over 2 weken komen mijn ouders hier naartoe, dan is het natuurlijk gedaan met mijn rust ;)

Nee hoor, ik vind het heel erg leuk dat ze komen. Kan ik ze de stad laten zien, aan iedereen voorstellen en verslavende australische snacks laten proeven (ice coffee, timtams, meat pie, cold rock ice cream..jammie!). We gaan met z'n drieen de great ocean rijden en blijven dan een paar dagen in Melbourne, waarna ik terug vlieg naar Adelaide en zij doorgaan naar Cairns..Maar voor het zover is, eerst maar eens vertellen wat ik de laatste tijd meegemaakt heb.

De afgelopen maand waren mijn 3 leukste huisgenootjes in een klap verdwenen en dat was in het begin echt even wennnen. De dag nadat ze vertrokken waren, was ik op weg naar huis vanuit het lab en voor het eerst had ik helemaal geen zin om naar huis te gaan, omdat het daar zo stil zou zijn. Dus ben ik naar mijn Deutsche freunden (Richard en Katja) gevlucht om het lege nest gevoel nog even uit te stellen. Uiteindelijk wende het heel snel en met mijn overgebleven huisgenootjes was het nog steeds heel gezellig, maar dat zijn toch wel de momenten waarop je je familie en vrienden weer even heel erg mist.

Op het lab ging alles zijn gangetje en omdat ik even niet zo veel kon doen voor mijn onderzoek (mijn nieuwe samples waren nog niet klaar) kon ik die tijd mooi gebruiken om koffie te drinken, te lunchen en op te laden voor het weekend..een nuttige tijdsbesteding al zeg ik het zelf.

Dat weekend begon met de legendarische overwinning tegen brazilie op vrijdag,die daarna met een heleboel (internationale) oranje supporters gevierd moest worden. Ik hield een alcoholvrij feestje zodat ik niet een dure taxi naar huis hoefde. Om 5 uur ging ik, met een parkeerbon van 58 dollar in mijn zak, naar huis toe en heb ik lekker uitgeslapen.

Op zaterdag ben ik met Max naar een leuk feestje hier in de buurt geweest. Het was een afscheidsfeestje omdat het semester afgelopen was en veel studenten dus binnenkort naar huis zouden gaan. Die nacht was ik weer laat thuis, maar nu kon ik helaas niet uitslapen. Ik had namelijk afgesproken om met Robin en Jacky naar de Adelaide Zoo te gaan. Daar hebben we onder andere de reuzenpanda's bekeken. Je moet bij de ingang een kaartje halen en dan mag je per groep naar binnen en ze bewonderen. Ze zijn nog niet gewend aan al die mensen die komen kijken en foto's van ze maken, dus moet je allemaal stil zijn en foto's maken zonder flits. Dit bleek een heel lastig verzoek te zijn en de schreeuwende kinderen en ouders met flitsende camera's maakten de panda's onrustig en de kans op kodak-momentjes klein, maar ik heb een paar mooie kiekjes gemaakt. De rest van de middag hebben we de rest van de Zoo bekeken en ik heb me ondertussen dood geergerd aan het gemiddelde kind dat altijd vindt dat hij of zij vooraan mag staan en zo veel kabaal maakt dat geen beest in je buurt komt. Miscchien moet er een kinderloze dag ingevoerd worden in de dierentuin, lijkt me heerlijk..och, wat ga ik een top-tante worden haha!

Die week daarop was mijn begeleider met vakantie en wij dus ook een beetje :D We konden later beginnen, vroeg naar huis om daar verder te 'werken' en hebben een dagje vrij genomen voor wat sightseeing, shoppen en een welverdiende massage. Mijn labwerk hadden we even op pauze gezet tot Damian terug was, dus ik heb met het chinese meisje aan een ander onderzoek gewerkt. We doen onderzoek naar de effectiviteit van antireflux operaties en het ziet er naar uit dat we ons artikel kunnen publiceren als het af is, dus dan heb ik alvast 1 mooi resultaat van mijn tijd hier!

Op vrijdag heb ik mijn tas ingepakt en ben vertrokken naar het huis van Robin en Jacky. Zij waren in Sydney en ik heb op het huis en de beesten gepast. Dat was zo heerlijk, weer even een warm huis, tv die werkt en een kat en hond die me overal volgden. Ik ben op zaterdag naar een verjaardagsfeestje geweest en op zondag heb ik weer in de sportbar naar de finale van het WK gekeken. De wedstrijd begon om 04.15 in de ochtend en het was me niet gelukt om voor die tijd te slapen, dus ik was heel erg teleurgesteld toen we verloren hadden, maar ook heel blij dat ik om 7 uur eindelijk mijn bed in kon.

Na wat broodnodige slaap, ben ik weer verder gegaan met mijn eigen onderzoek, maar ik kon nog steeds niet veel doen, dus besloten we om met een ander experiment te starten tot mijn samples binnen waren. Ik denk niet dat dit af ga krijgen tijdens mijn verblijf hier, maar het zou een interessant onderzoek voor iemand anders kunnen worden en ik heb weer wat om over te schrijven en mijn dagen mee te vullen.

Sinds vorige week heb ik ook eindelijk weer nieuwe huisgenootjes. Er zijn twee nederlanders, een jongen uit zweden en een jongen uit denemarken bijgekomen. Ik had het liefst alleen maar mensen uit andere landen gehad (wonen met nederlanders kan ik natuurlijk ook dichterbij huis doen ;) ) maar no worries, ze zijn heel aardig, dus ik vind het prima zo. Ik ben afgelopen vrijdag met Julia, die weer terug is van een maand reizen, en mijn huisgenootjes naar een pubcrawl (=kroegentocht) geweest en op zaterdag kon ik gratis mee naar een footy's match! In de avond wilden we eigenlijk naar een feestje toe, maar het regende zo belachelijk hard dat we thuis zijn gebleven. Er kwam echt een soort waterval van het dak af. Je hebt hier niet van die druilerige dagen als thuis, maar het zijn steeds stortbuien en dan is het weer een tijdje droog. Het schijnt dit jaar veel vaker te regenen dan anders..Heb ik weer! Op die regenachtige dagen komen de australiers blij op het lab, genietend van het weer en ik word er als een van de weinigen heel chagrijnig van.

Morgen is het weer eens tijd voor wat cultuur, ik ga tot maandag naar Coober pedy, een stad die hier ongeveer 850 km vandaan in de outback ligt. Het staat bekend als de opaal hoofdstad van de wereld, ligt vanwege de extreme hitte onder de grond, en de meeste mensen werken in de mijnschachten (..met dank aan wikipedia..). Ik ben heel benieuwd hoe het daar is! We vertrekken heel vroeg, om half 7, want het is ongeveer 10 uur rijden. Dus ik ga vanavond maar eens lekker op tijd mijn bedje in en ik zal als ik weer terug ben foto's plaatsen.

Tot snel!

lou

He cin! Klinkt allemaal heerlijk! Leuk hoor :)
Nou iets vaker posten mag wel ;)
Veel plezier nog! Xlou

Lisanne

Whoohoo! Een langverwacht en weer fantastisch bericht! Ik droom weg bij je verhalen terwijl ik Interne aan het leren ben :D Zoals je schrijft lijkt het net alsof je gewoon naast me zit :)
Op de helft alweer zei je? Niet gaan aftellen hoor, dat is zonde van je tijd. Lekker blijven genieten van je Ozzie life!
Dikke kus uit Rotterdam!

Navin

Hahaha..ik wist altijd al dat jij geen kindvriendelijk persoon was!! Klinkt superleuk daar! Veel plezier nog! xx

Papa

'Nee hoor, ik vind het heel erg leuk dat ze komen.' Is je geraden :-)

Broedkip van je neefje:-)

Hmmmm, ga me wel een beetje zorgen maken. Je schrijft nog net niet hoe je die kinderen eigenhandig een kopje kleiner hebt gemaakt :-) ach het komt vast goed! Je moet je neefje straks maar lekker meenemen naar de dierentuin en dan mag jij met hem vooraan staan onder het mom van: ik moet op hem letten :-P
Leuk om weer eens iets te lezen en fijn ook dat je weer een beetje gewend bent aan de nieuwe mensen! Veel nieuws over je onderzoek dit keer! Ben trots op je! Veel plezier met je tripje naar Coober pedy!
xxx

Sweet sister

Maar het allerleukste moet nog komen. That is ME!!!
Ik sluit me volledig bij Broedkip aan: namelijk eindelijk eens wat over je onderzoek:. Alleen wel jammer dat je gaat koffie drinken, lunchen en later begint en vroeger weg gaat. Veel plezier dit weekend!!!

Ruud en Maaike

Leuke verslagen met de herkenbare Meun-humor! Je hebt dus in Australie naar VOETBAL gekeken. Bravo! Ik was kapot van de spanning maar ik leef nog. Lijkt ons erg leuk om met veel internationale vrienden om te gaan. Nog even dan komen je pappie en mammie en daarna Tessa. Feest!!!!

Liefs,
Ruud en Maaike.

charlane

haha ik sluit me aan bij nawa wat betreft je liefde voor kinderen! Erg leuk om te horen dat je het naar je zin hebt :)...geniet ervan dork :P

astrid en cor

hi wat leuk 0m weer iets van je te horen, nog even en dan pa.en ma. maar wel een helebelevenis zo in je upiedaar zul je geen spijt van krijgen.hier is alles oke genieten erg van ons kleinkind tom . straks je ouders ook maar eerts na jouw en dan natuurlijk je zus wat een feesst geniet ze daaaaaaaaaaaaaaaag astrid een dikke xxxxxxxxxxxxxxxxxxx.

mama

Ik sluit me helemaal bij je vader aan!!

astrid

zo je pa heeft cor weer geholpen met de comp. adm.stratie. als je wat ouder bent moet het vaak voorgedaanworden ,en pa is goeg kort geniet van ze xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sanne

Meun! Je leeft nog:P
Goed te horen dat alles daar goed gaat....
Leuk verhaal weer, haha:P
Reageer je nog op mijn mail en smsjes dork! Want daarin ben je niet de snelste;)

De tijd gaat snel he... Maar daar moet je niet aan denken. Gewoon volop genieten. Wil wel al je verhalen horen, dan kan ik me goed voorbereiden op het Australische leven!

Have fun!!! x

Ha Cin,

Ik denk dat jij alleen nog maar onder begeleiding met je neefje op pad mag. De controle voor jou zal hoger liggen dan voor je neefje ;-)
Wat een leuke verhalen allemaal weer en krijg nog steeds niet de indruk dat je oververmoeid raakt van het werken :-)
Hier gaat alles goed. Julien is geslaagd en gaat fysio doen, Christian gaat naat het Johan Cruyffcollege en Claire gaat waarschijnlijk de Pabo doen (kan ze kindjes drillen :))
Wij zijn een maand naar Amerika geweest en dat was SUPER, maar ja daar hoef ik jou niets over te vertellen.
Veel plezier met je ouders en je zus en maak het ze niet te moeilijk ;-)

Liefs, Monique

Paul en Sylvia

G'day Cindy,

wat leuk om je verhalen te lezen en te horen dat je het naar je zin hebt. Hoe was Coober Pedy, best wel apart denk ik. Ik ben benieuwd hoe je Melbourne vindt. We willen je heel veel plezier wensen met je ouders en met je zus, geniet er maar van.
Hier is alles okay, lekker zomer. Maar ja, Aussie winters zijn ook niet zo gek, toch?
Have fun Cindy, groetjes van Paul en Sylvia

Monique

Nou je ouders zijn er klaar voor hoor...... Veel plezier met ze en geniet even van de thuisbasis die naar je toekomt....Kan je moeder wel weer even lekker voor je moederen, dat heeft ze toch wel gemist ;-)

Liefs,

Nel

Ha Cyn,heb weer even lekker je verhalen zitten lezen .Ik denk dat je nu wel aan vakantie toe bent. Je moeder en zus stonden te glimmen toen ik ze een goede reis wenste, geniet he de komende weken en veel plezier. liefs Nel.

Ed ( je favoriete oom )

Leuk om je berichten te lezen. Maakt nogal wat mee, maar daarvoor zit je dan ook aan de andere kant van de wereld. Inmiddels is je rust wel verdwenen neem ik aan met de komst van pa en ma. Maar geniet ervan en we horen en zien de foto's wel als je terug bent.

Liesbeth en Ed

Ha Cin,

Hoe is het daar? Is het gezellig met je ouders en heb je tijd om ze van alles te laten zien?
Ben benieuwd naar jullie verhalen en foto's :-)
Geniet en tot horens,

Liefs Monique

Zr (nou ja) Suus v.d. Gtiend

Ga ik op mijn leeftijd toch nog op de digitale snelweg...... Keeg je ädres"van fam. Wanders,vandaar.
Erg leuk om jouw verhalen te lezen. Toch wel bijzonder dat je Pa en Ma je hebben opgezocht en dat jullie samen allerlei DINGEN hebben gedaan. En dan komt Tessa ook nog, helemaal te gek. Tessa was vanavond hier, konden nog een poosje buiten zitten en daarna lekker gegeten en erg gezellig gepraat, ze verheugt zich ook jou weer te zien, wordt dolle pret denk ik!Verder nieuws heb ik niet, dus heb het goed en so long! Groetjes, S.vd.Griend