..Awesome times..
Ik had me zo voorgenomen om deze keer snel weer met een update te komen, maar na wat tripjes en 1,5 week met internet dat bijna niet werkte zijn we al weer zo een maand verder!
Vorige keer kon ik nog zeggen dat mijn ouders hier over een paar weken naartoe zouden komen en inmiddels zitten ze al lang en breed in het zonnetje in de buurt van Brisbane. Aanstaande vrijdag komen ze alweer terug naar Adelaide en kunnen ze me over al hun belevenissen vertellen, maar eerst heb ik hier een hoop te vertellen.
Wat heb ik allemaal uitespookt de afgelopen tijd? Allereerst ben ik naar Coober Pedy geweest, dat is een van de vreemdste plekken waar ik ooit geweest ben. Het heeft Jacky en mij 10,5 uur gekost om er te komen. We hebben door een prachtige groene outback gereden en ik vond het heel bijzonder om ergens onderweg uit te kunnen stappen en behalve dat uitgestrekte landschap helemaal niets of niemand te zien of te horen. We kwamen vlak voor zonsondergang aan bij ons motel, en hadden flinke trek, dus; eerst eten. Volgens de informatie die we hadden gekregen waren er in restaurants van Coober pedy vele internationale invloeden terug te vinden en was er een ruime keus. Wij kwamen totde conclusie dat we of naar een Grieks/Italiaans restaurant konden, of naar een Italiaans/Grieks restaurant (die dan weer gerund werd door een Griekse familie..). Wij zijn voor de griek gegaan en zijn daarna op tijd gaan slapen.
De volgende dag hebben we de mijnen bekeken, dug out woningen bezocht, zijn bij een kangaroo orphanage geweest, hebben met de locals gekletst en uiteraard genoodled (= met je handen zoeken naar opalen tussen de bergen met steen, afkomstig uit de mijnen). We hebben een paar mooie steentjes gevonden, maar aangezien de kans dat je iets heel waardevols vindt klein is, was de lol daar na een tijdje wel vanaf. De locals hebben bijna allemaal een mijn achter hun dug out huis, waar ze die ene gigantische opaal hopen te vinden en ze hebben ook bijna allemaal een shop waar ze opal jewelry verkopen..Mooi maar erg prijzig.
Op onze tweede dag hebben we een bezoekje gebracht aan de Coober Pedy Golf course, een golfbaan van zand (zie foto's). Er ligt een grasmat zodat ze de eerste slag (heet dat zo?) vanaf daar kunnen nemen en voor de overige slagen heeft iedereen zijn eigen stukje nepgras bij zich. Daarna zijn we naar de breakaways gegaan, mooie grote rotsformaties, die vroeger eilanden in een inlandse zee waren.
Maandag zijn we via Woomera en de Flinders Ranges (een aanrader, echt super mooi) in 14 uur weer terug naar huis gereden. Thuisgekomen ben ik als een blok in slaap gevallen en de volgende ochtend meteen weer aan het werk gegaan.
In mijn laatste ouders-loze weekend ben ik met mijn huisgenootjes naar een huisfeest geweest. De organisator, Chris, is een typische eeuwige student; achter in de 30, doet iets te populair en probeert 20 jarige meisjes te versieren. Het thema was Friday the 13th en Chris riep van te voren dat de avond iedereen zou transformerenen. En inderdaad hebben de vampieren, zombies en weerwolven hebben zich goed misdragen! Toen ik de volgende morgen op stond, was Pier street een grote paal uit de tuin van het huis, een boek over Fiji en een heleboel batterijen rijker, lag mijn ene huisgenoot in de woonkamer omdat hij zijn slaapkamer snachts niet in kom komen en de ander werd wakker met het een onderbroek op zijn hoofd..Een mooie avond dus!
20 augustus om 10 uur was het dan zoveer, toen heb ik meneer en mevrouw Meun opgehaald van het vliegveld. Ik was heel blij om ze weer te zien en na een uurtje was het alsof het helemaal geen 16 weken geleden was dat ik ze voor het laatst zag. Ik ben nadat we even bijgekletst hadden naar het lab gegaan en mijn ouders hebben het centrum verkend (vergane glorie en lelijke mode volgens mijn moeder). We zijn in dat weekend naar het wildlife park geweest om de kangaroes te knuffelen, hebben bovenop mount lofty zitten dineren in een restaurant dat een prachtig uitzicht over de hele stad en omgeving heeft. We hadden eigenlijk ook een drukke planning voor de zondag, maar nadat we de camper opgehaald hadden, was het zulk mooi weer dat we besloten om in Glenelg van het zonnetje te genieten. Aan het eind van de middag zijn we naar de eerste camping gereden en in dat eerste stukje vergat mijn vader dat de camper 3,5m hoog was en ramde meteen een flinke boomtak. Maar gelukkig werd daar bij het inleveren niet al te moeilijk over gedaan.
Ik heb ze op maandag even meegenomen naar het lab, en daarna zijn we aan onze roadtrip begonnen. Het weer was de eerste twee dagen heel erg slecht, het stortregende en we werden af en toe zowat van de weg geblazen. Gelukkig moesten we die dagen toch vooral veel rijden was er niet heel veel bijzonders te doen onderweg, dus konden we mooi in de camper blijven. Nadat we een extra kachel hadden gekocht was het daar binnen heerlijk lekker warm, maar de eerste avond hebben we het behoorlijk koud gehad (mam, wil je hier nog een opmerking over het klimaat en de kwaliteit van de camper aan toevoegen :P ?).
De great ocean road zelf is heel erg mooi, alleen de 12 apostelen vonden we erg tegenvallen. Je hebt zoveel hele mooie dingen gezien onderweg en dan kom je bij de grootste toeristische attractie en sta je naar een paar pilaren in het water te staren.
Melbourne hebben we in 2 dagen bekeken, we hebben vanaf de Sky Tower de hele stad gezien, die echt gigantisch is, een bustour gedaan, wandeling gemaakt, een beetje gewinkeld en zijn geindigd bij de starbucks. Het is echt een gafe stad, sommige stukjes hadden voor mijn gevoel zo rotterdam of amsterdam kunnen zijn, dus het is een stuk moderner en europeser dan het dorp adelaide ;) Met Tess ga ik er ook heen, dus dan gaan we nog meer plekjes verkennen. Sylvia, heb je nog goede must see of must do's voor ons?
Na Melbourne zat ons tripje er helaas al weer op en ben ik weer terug naar huis gegaan en mijn ouders naar Cairns. Hier teruggekomen kon ik meteen hard aan de bak, want mijn laatste 4 weken hier zijn ingegaan, dus ik ben nu bezig met het schrijven van mijn paper, terwijl we het labwerk af proberen te ronden. Er is nog een heleboel te doen, dus dat wordt even zwoegen. Ik probeer er ondertussen niet teveel bij na te denken dat ik al bijna wegga uit Adelaide. Ik heb het zo naar mijn zin dat ik nog helemaal niet weg wil, maar ik probeer er gewoon zo veel mogelijk van te genieten zo lang als het nog duurt!
Als er hard gewerkt wordt, heb je natuurlijk ook afleiding nodig, dus ben ik vorig weekend op kroegentocht geweest, overdag naar de royal adelaide show en 's avonds weer naar de stad, waar helaas mijn portemonnee gestolen is (crimineel land hier!). Dit weekend had ik vrijdag een feestje voor uitwisselingsstudenten en gisteren een thema feestje van twee spaanse jongens
Vandaag heb ik met mijn collega's chinees ontbijt, Yumcha, gegeten. Ze hebben me zover gekregen om kippenvoet te eten..uiteindelijk best lekker, maar het idee dat je een voet eet..niets voor mij!
Nu zit ik in het voorjaarszonnetje en ik geloof dat met het schrijven van dit verhaal mijn laatste excuus om niet verder te hoeven werken aan mijn paper weg is, dus ik ga maar weer eens aan de slag! tot snel..deze keer echt ;)
ps. het is een erg lang verhaal geworden, dus als je halverwege bent afgehaakt..no worries!
Jeetje wat gaat de tijd toch snel. Volgens mij heb je het meer dan prima naar je zin downunder!!!
Have fun en geniet ervan.
kus Isa
wat een gaaf ai die ervaringen maar ook heerlijk om je fam. weer te zien. mooie foto,s ook van je ouders ga verder met genieten tes is net voor de haar geweest dus ze komt mooi aan een dikke x as .
Ik ben echt niet afgehaakt , heb met plezier weer zitten lezen en gedacht hoe jij die 12 apostelen in gedachten had !Neem toch maar een steentje mee joh ,leuk aandenken en je weet maar nooit.Nog heel veel plezier en succes met het afronden. Leuke foto,s trouwens en groetjes aan je ouders.xxx Nel
Nou Cin, als je je paper net zo kundig schrijft als je reisverhalen komt het wel goed (papa).
Het is hier net zo wisselvallig als in Nederland. Koud land dat Australie. (mama :-)
Hoi Cindy, leuk om je verslag weer te lezen en wat een mooie foto's stuurde je vader af en toe! Wat jammer dat je the twelve apostels vond tegenvallen, ik vond het heel erg mooi. Maar ik zag op de foto's dat jullie een beetje grijs weer hadden (het leek wel NL), met zonniger weer komen de kleuren veel mooier uit denk ik.
Ik heb best wel een aantal tips voor jullie voor Melbourne, ik denk dat het het handigst is als ik die naar je email. Succes met je paper en heel veel plezier met Tessa samen!! Groetjes, Paul en Sylvia