cindymeun.reismee.nl

..Endings and new beginnings..

Vanuit een zonnig Lorne, vond ik(/we) het tijd worden voor een update.

Wat is de tijd toch omgevlogen. De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van het afronden van mijn onderzoek.

Het was nog een heel gedoe, omdat het DNA van een groot deel van de patiënten niet goed bewaard bleek te zijn gebleven. We hebben alles op alles gezet om het op tijd op te lossen zodat ik al mijn experimenten af kon maken en kon gaan schrijven. Uiteindelijk bleek dat we het probleem niet op konden lossen en heb ik mijn artikel over een patiënt of 25 (van de 53) minder geschreven. Niet alle resultaten zijn al binnen, dus er staat me nog een leuk werkje te wachten als ik weer in NL ben..Maar de eerste versie is een feit.

Het weekend van 17 september kwamen mijn ouders weer terug na een mooie reis. Natuurlijk hadden ze het culture hoogtepunt van Australië nog niet uitgebreid gezien: Adelaide. En dat kon natuurlijk niet, dus hebben we dat in hun laatste weekend gedaan. We hebben een flinke wandeling door de stad gemaakt, zijn uit eten geweest, hebben een tocht door de mooie adelaide hills gemaakt (nog even onderweg een broodje worst met sauerkraut in hahndorf meegepikt). En zijn hun reis in het mooiste plekje van adelaide geëindigd..in Glenelg (Westlake is mooier volgens bemoeial tessa meun). We hebben in het haventje bij de Outback Jack een flinke steak naar binnen gewerkt en, nadat mijn vader het presteerde om alle vakantie foto's te wissen (gelukkig na het maken van een back up), zijn we gaan slapen omdat ze de volgende ochtend vroeg terug vlogen. Op het vliegveld hebben we ons laatste kopje koffie gedronken en toen was het tijd om te gaan. Ik vond het even heel raar dat ze weer weg waren, maar na een dagje ben je daar ook weer aan gewend en ik moest ook meteen weer hard aan het werk, dat scheelde.

Inmiddels was ik vanuit Pier Street terug verhuisd naar het huis van Robin en Jacky. Die waren twee weken in Melbourne en ik heb op het huis en de dieren gepast. De eerste week heeft Willem mij gezelschap gehouden. Hij was aan zijn laatste week begonnen en zijn huurcontract liep af, dus kwam hij bij mij in huis en hebben we nog een gezellige paar dagen als rotterdammer en maastrichtenaar gehad (dus de belgie vs nederland discussies hielden niet op).

Op maandag ging hij definitief weg. Hij rijdt nu ergens tussen Adelaide en Brisbane.

Ik kon toen nog twee dagen van mijn rust genieten, want vanaf woensdag zou ik worden lastiggevallen door de volgende meun: Tessa.

Op dinsdag wilde ik mijn paper afkrijgen, maar na een mailtje van een evt koper voor mijn auto, heb ik de rest van de middag de auto staan stofzuigen en schrobben (niet dat hij vies was hoor). Na een ritje en wat heftige onderhandelingen heb ik mijn geliefde fordje verkocht voor 1300 dollar..Geen slechte deal al zeg ik het zelf, aangezien ik hem voor 800 gekocht had!

Woensdagochtend was het dan echt uit met de rust, ik ging tessa ophalen van het vliegveld. We hebben met een kopje koffie bijgekletst en daarna heb ik haar thuis afgezet en ben weer naar het lab vertrokken. De eerste 3,5 dag moest ze het even zonder mij doen en heb ik alles afgerond. Het is wel heel vreemd om nu weg te zijn uit het lab en misschien wel nooit meer terug te komen. Die 21 weken zijn zo snel voorbij gegaan! Maar ik heb er een super leuke tijd gehad met mijn collega's en veel geleerd. En wie weet ga ik er ooit nog wel eens naartoe ;)

Op zaterdag heb ik haar Victor Harbor laten zien en 's avonds hebben we een feestje gebouwd met de 2 deutschers (eindscore; 4 lege flessen wijn en twee meunen in een stapelbed).

Op zondag zijn we nog even naar Westlake geweest en 's avonds kwamen Robin en Jacky weer thuis en die hebben ons mee uit eten genomen. Nadat ik om half 2 klaar was met het pakken van mijn tas was het tijd voor een schoonheid slaapje en het volgende onderdeel van mijn tijd hier: reizen....

Aangezien ik, Tessa dus, een aantal dagen moederziel alleen heb rondgelopen in Adelaide zal ik mijn versie van het verhaal eens vertellen. Eerst maar even bij de reis hiernaar toe beginnen. Een erg lange reis waarbij ik me heb vermaakt met internetten, internetten, internetten, en oh ja internetten. Woensdag kwam ik aan in Adelaide, na vele controle posten (schijnbaar heb ik een crimineel uiterlijk;) kwam ik in de aankomsthal waar Cindy stond te wachten (en warempel op tijd!! Cindy zegt: ik was ook erg trots op mezelf op dat moment). Na een kopje koffie heb ik de eerste dag niet veel uitgevoerd. Oh wacht even, Cin geeft aan dat haar rust over was, maar het was toch wel makkelijk dat haar oh zo aardige zus de eerste dagen heeft gekookt toen zij 'druk' bezig was met haar paper. Iedere keer stond er een heerlijke maaltijd op haar te wachten.

De donderdag ben ik eerst naar Cindy haar afscheid lunch gegaan. Met een aantal collega's hebben we bij een Aziatisch restaurantje gegeten. Leuk om gezichten te zien bij de namen die ik wel eens heb horen vallen. Na de lunch ben ik naar Marion shopping centre gegaan. Daar heb ik even wat winkeltjes bekeken. En wat is er nou beter dan je vakantie traditioneel met shoppen te beginnen? Verstandig als ik ben heb ik uiteraard niks gekocht.

Vrijdag ben ik eerst naar Central Market gegaan waarna ik het centrum van Adelaide heb bekeken, waar uiteraard een paar winkels aanwezig waren waardoor ik gedwongen was deze te bekijken.

De andere dagen heeft Cin al beschreven dus daar ga ik jullie niet mee vermoeien.

Nu dan verder met ons vertrek uit het dorp.Op maandagochtend konden we de camper ophalen. We hebben een relocater deal geboekt. Even uitleggen: Iemand anders heeft die camper gehuurd en is daarmee naar Adelaide gereden en nu moet hij weer terug gebracht worden naar Melbourne. En omdat wij ons opofferen om dat te doen, zitten wij nu 3 dagen voor 54 dollar in een 6 persoons campers van 6 meter..erg naar!

We zijn gisteren naar Mount Gambier gereden, een rit van 6 uur, hebben wat foto's van the Blue Lake genomen (dus niet Blue mountains tess, dat ligt bij Sydney). Na een overnachting hebben we vandaag het grootste deel van de Great Ocean Road gereden. Ik moet zeggen dat dat er met een zonnetje heel anders uit ziet. Erg mooi al die kleuren en zeker in combinatie met het voorjaarsweer!

Nu zitten we op de camping in Lorne, met een wijntje deze blog te schrijven. Morgenochtend maken we de Great Ocean Road af, leveren de camper in en gaan naar Melbourne. Daar vandaan vliegen we op zaterdag naar Cairns en dan kan het zon, zee en strand gedeelte echt gaan beginnen! Aan het einde van de maand gaan we nog een paar dagen terug naar Adelaide om afscheid te nemen. Maar zover is het gelukkig nog niet, eerst gaan we eens lekker van onze reis genieten!

Tot snel!

Mevr van Dijk (Marloes) ;P

Hey Swamie en Cindy,
gefeliciteerd dat je onderzoek bijna af is...helaas nog in Nederland het 1 en ander afronden...maar dat komt wel! Eerst vakantie!!!
Waarom verbaast het me trouwens niet dat je weer aan het winkelen ben geslagen, Tessa! Al de ugs gevonden? Wel relaxed hoor een 6 persoons caravan! Mooie foto's die jullie ouders hebben gemaakt! Das toch ook van de great ocean road??? Veel plezier in Melbourne en daarna in Cairns! Ben benieuwd! En niet te veel wijntjes drinken he! Daar kunnen sommige meunen niet tegen! ;P
Veel plezier!
Groetjes Marloes

Angela

Cinn!!!!! Leuk weer wat van je te horen!
Je hebt t maar zwaar daar.. heeeel zwaar..... Zou bijna medelijden met je krijgen hahahaha

Geniet nog ff van t reizen daar samen! en dan zit t er helaas voor jou allemaal weer op.. Geniet ervan!

Martine

Heeee gezusters Meun!!

Heerlijk dat jullie nu ff lekker kunnen gaan ontspannen en nog zoveel leuke dingen gaan zien en gaan doen!!!
Geniet er van!!!! Maak maar veel mooie foto's om aan mij te laten zien!!

xxxxxxxxxxxx

Papa

Ja, jezus, maar hoe kunnen ze van Canon dan ook zo stom zijn om de info over beschikbare ruimte op de camera achter de optie 'formatteer geheugen' te stoppen.

Tinus

He Cin!

Heb alweer een tijdje niks van me laten horen, sorrysorrysorry!!!
Je schrijft telkens geweldige verhalen, vind het leuk om te lezen.
Geniet nog even van je tijd daar!

x Tinus

Nel

Heb met een grote smile jullie verhaal gelezen, wat een goede deal heb je gemaakt met de camper en dat je daarin durft te rijden , geweldig en nu samen lekker genieten . Heb alle foto,s ook al bekeken en kan best wel jaloers zijn hoor!Nog veel plezier . groetjes Nel v S

Leonie

Hey Cindy en Tes,

Lekker aan het tuffen in een mega wagen van 6 meter, klinkt goed!
Geniet samen van jullie reis en van het mooie landschap. Knuffel van mij een paar koala's en een kangeroe...hihihi

Enne Tes/crimineeltje, verbaasd mij niks dat jij werd aangehouden op het vliegveld. Maarre je hebt vast je verleidelijke glimlach opgezet, hahaha..

Enne Tes, wees niet te streng voorjezelf en shop lekker voorjezelf!!

Geniet van de reis dames,

Liefs Leonie

Navin

Cin en Tessa..dolle boel daar met z'n 2-en. Leuk verhaal!! Geniet nog van de komende weken!! En tot snel!! x

Marlies

Hey Cindy en Tessa,

Jammer dat het onderzoek net niet helemaal af is. Ach ja als weer thuis bent heb je toch de eerste komende maand nog ontwennings verschijnselen. Nu je nog aan je onderzoek moet werken ben je toch nog met iets bezig wat je aan Adelaide doet denken! Dat scheelt weer in het voorzichtig wennen aan Nederland.

Nu begint de vakantie pas echt! 2 blondies in een 6 persoons mega camper.... gaat dat wel goed met inparkeren?

Heel veel plezier en tot snel!
xx