..Work, work, work and a little fun.. ;)
Na wat 'subtiele' hints van mijn moeder en andere familieleden, bedacht ik spontaan dat het tijd werd voor een nieuw verhaaltje

Allereerst, Victor Harbor; dat was een heerlijk ontspannen weekend! Op vrijdag ben ik met Julia via de bergen, een lekkere lunch en een verlaten strand naar het bungalowpark in Victor Harbor gereden. We hadden een heel klein huisje, maar het was een prima voor een paar dagen. Die avond zijn we uit eten gegaan en op tijd gaan slapen. De volgende morgen hebben we ons eerst ingeschreven voor de pinguin tour later die dag, je ziet de pinguins dan vanuit de zee terug het eiland op komen lopen en dat wilden we graag meemaken. We besloten we om eerst een rondje te maken over Granite Island, het eiland waar de 2000 little penguins wonen. Vanaf de brug er naar toe konden we al een stuk of 10 pinguins zien zitten op de rotsen, dus dat begon al goed!
Na daar de toerist uit te hebben gehangen zijn we in de auto gestapt en naar stranden in de buurt gereden in de hoop een walvis te kunnen zien en dat is gelukt! Ze zijn nog steeds best ver weg, dus je ziet een staart of je ziet er een water spuiten, maar wij vonden het heel vet. Met een officiele 'I spotted a whale' sticker op zak zijn we vervolgens fish and chips gaan eten en hebben nog een beetje getourd door de omgeving. Aan het eind van de middag hebben we een dikke jas en trui opgehaald en zijn weer op weg gegaan naar Granite Island voor de tour. We hadden 's ochtends gezien dat de lijst met deelnemers nog niet zo groot was, maar we hoopten toch wel op een man of 10...
Een uur later stonden we met 80 man in de kou te luisteren naar 4 ongeintresseerde gidsen die ons vertelden dat er nog maar 160 pinguins over zijn. Nadat we ruim 5 minuten naar een slapende zeehond hadden moeten kijken en nog langer naar kennelijk de enige 2 aanwezige pinguins, waren we er klaar mee. We zijn weggegaan, hebben pizza en lasagna afgehaald en hebben tv-series zitten kijken.
Op zondag zijn we al tourend terug gereden naar Adelaide. onderweg hebben we the bluff, een hoge heuvel, beklommen en dus ook nog even aan onze conditie gewerkt! Thuis aangekomen zijn we in het zonnetje over het strand gaan wandelen, waar we 2 andere meiden tegenkwamen en vervogens besloten we om de volgende dag gezellig samen naar het Sea en Vines festival in MacLaren Vale te gaan. Dat was heel leuk, we hebben lekkere wijntjes gedronken, patatjes gegeten, en de omgeving is echt heel erg mooi daar! In de avond hebben we in een sportbar in het centrum met een stuk of 30 Nederlanders de wedstrijd tegen Denemarken gekeken. Geen heel goed begin voor nederland, maar ach we hebben in ieder geval gewonnen!
Op dinsdag begon de werkweek weer, en heb ik de rest van de dagen aan mijn onderzoek gewerkt. Vrijdagavond was het tijd voor ons huisfeestje, want al mijn nederlandse huisgenoten gingen bijna verhuizen. So, we medieval-suited up en hebben weer een hele gezellige avond gehad!
Zaterdagavond speelde Nederland, dus zijn we naar het casino gegaan om daar de wedstrijd te kijken. Dat viel nogal tegen, er waren geen nederlanders en er hing helemaal geen leuke sfeer. In de pauze besloten we naar de sportbar van de week daarvoor te gaan, alleen hadden we er niet bij nagedacht dat Australie na ons ook moest spelen. De bar zat helemaal vol en er stond zelfs een rij voor de deur. Toen zijn we op zoek gegaan naar een andere plek om de tweede helft te kijken en uiteindelijk hebben we op een bank achterin een kebab restaurantje gezeten.
Op maandag ging ik weer veel te vroeg op weg naar het lab. Ik ben aardig ingeburged, het is gezellig en als ik iets niet weet is er altijd wel iemand die me even wil helpen. Het meisje dat me alles uitlegde en leerde, kan helaas voorlopig niet komen werken en dat was wel even wennen. Ik heb nu mijn eigen protocollen moeten schrijven en vervolgens probeer ik ze van papier af uit te voeren. Dat is best lastig als je het allemaal nog nooit gedaan hebt, maar ik doe mijn best en hoopt dat ik goede resultaten krijgt. Damian helpt me als ik ergens niet uitkom en neemt nieuwe dingen met me door, maar hij is erg druk en dus probeer ik het zoveel mogelijk zelf uit te zoeken. Volgens mij doe ik het wel aardig goed tot nu toe..
Na deze zware bezigheden, moesten we op vrijdagavond wat stoom aflbazen, dus: we hippie-suited up en zijn naar een flower power feestje gegaan

Tot de volgende keer!
Volgens mij moeten we ons nog gaan haasten om van Adelaide naar Melbourne te komen :-)
heeeej cin!
De tijd vliegt echt voorbij. Volgens mij zit je al weer bijna op de helft. Je hebt echt veel leuke dingen gedaan in the weekends! nice!
Zit je op schema met je onderzoek? of wordt het nog hard werken om het allemaal op tijd af te krijgen!
jammer dat we elkaar nog niet hebben gesproken op skype. 's middags is voor jou 's avonds en dan zit ik hier op m'n stage.
Das weer jammer ,naja dan wordt het weer tijd voor een uitgebreid emailtje
Have fun dudeeeee
xx
Kreuntje!!
Gezien jouw verleden denk ik dat die walvis een hallucinatie was! ;)
Hahah just kiddin' kreuntje, sounds allemaal heel erg leuk, ik zie je al helemaal voor me hoe je achteraan in die kebab restaurant zit hahahah echt wat voor jou!
Have fun! x one and only ARTritis villonodularis pigmentosa!
haha ik zie je serieus al op zn cids staren naar die slapende zeehond hihi...zo te horen heb jij BIG fun ;)! Kan niet wachten je te spreken via skype...die ik overigens nog steeds moet aanmaken haha. Tot snel dork, kus
Hoi Cindy,
leuke verhalen staan er op je site. Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt daar! Je doet een hoop leuke dingen daar! En af en toe eens werken....hmmm.....das niet verkeerd! Succes met je onderzoeken, dat klinkt wel moeilijk. Maar je zegt dat je goed bezig ben, dus dan komt t wel goed!
Veel plezier daar nog!
Groetjes Marloes
MANNETJUUUUH !!! Je wordt hier IETSJES gemist, klein beetje maar, niet genoeg :9 :9 hahaha
Te grappig dat van die gidsen! Ik kan je al horen vertellen die verhaaltjes!
Ik ben ook volop bezig met mijn onderzoek, heb er zin in! ECHT !! Voor de verandering :9 :9
Had jou 'n bericht via google talk gestuurd ;)
Blijkbaar houden ze daar echt van costume-parties! Denk dat ik en mijn konijnen-outfit wel goed in Australie kunnen vermaken!
Groetjes aan Odette trouwens, ze zat in mijn groep vorig jaar! hahaha
Hahhaha..die slapende zeehond!!! Waarom heb je geen steentje op hem gegooid..dat zou hem wel leren!! Maar klinkt leuk allemaal!! Veel plezier!! Xx!
Humor met die gidsen, is het een vakantiebaantje voor die lui of zo. Zie je in gedachten al staan echt lachen .Alweer veel gezien lees ik , gaat ,t goed met de onderzoeken ?Succes en wacht weer tot de volgende ervaringen ,leuk joh.Groetjes Nel, Het is hier lekker warm doeg.
Kan me niets herinneren van hints!!!!! Gaan tijd tekort komen daar.
Ik heb er werkelijk waar bewondering voor hoe je je door deze zware tijd heen slaat:). Ik doe het je niet na. Veel plezier met alle feesten en succes met af en toe studeren!
hi bij werken horen ook leuke dingen en dat lukt je aardig een warme gr. uit z,meer. xxxxxxxxxxxxxxxxxxx astrid.
Heej cid!!
Wat leuk om al je verhalen te lezen!!!!! Echt gaaf allemaal. En echt leuke foto´s! Zo te zien vermaak je je prima haha.
Dikke kus Ais